Welke micro SD kaart heb ik nodig voor mijn tablet?

Je wilt het geheugen van je tablet uitbreiden met een micro SD kaart, zodat je bijvoorbeeld meer apps of foto’s en video’s op kan slaan. Je hebt echter geen idee waar je op moet letten als je de juiste geheugenkaart wilt kopen. Wat zijn de belangrijkste kenmerken en waar moet je echt rekening mee houden? Na het lezen van deze blog weet je precies welke geheugenkaart je nodig hebt voor je tablet!

Tablet Geheugenkaart – Capaciteit

Jongen kijkt film op tablet, die hij dankzij een micro SD kaart kan opslaan

Allereerst is de capaciteit belangrijk. Je moet weten hoeveel gigabyte de tablet maximaal ondersteunt. Dit kan je altijd terugvinden in de handleiding. Zegt de handleiding dat de tablet maximaal 32 GB aan kan, dan zal deze dus nooit geheugenkaarten van 64 GB of meer accepteren. Let hier goed op, want deze kaarten zullen helaas echt niet werken.

Tablet Geheugenkaart – Snelheid

Een nieuw geïntroduceerde tablet met een micro SD kaart met 256 GB aan extra opslag.

Verder is de snelheid van belang. Aangezien je over het algemeen deze kaart puur voor de opslag gebruikt en niet om te filmen, is een schrijfsnelheid van 20 MB/s voldoende. De leessnelheid is wel van belang, maar hierbij heb je voldoende aan 100 MB/s. Let hier goed op zodat je niet per ongeluk een veel te dure kaart uitkiest.

Tablet Geheugenkaart – Juiste geheugenkaart

Een meneer dat een tablet gebruik waarbij alles wordt opgeslagen op zijn micro SD kaart.

Als laatst is het belangrijk dat je een micro SD kaart hebt. Het is soms lastig te zien of je een SD kaart of een micro SD kaart voor je hebt staan. Let hierbij onder andere op het formaat en de titel. Staat er geen ‘micro’ in de titel, dan kun je ervan uitgaan dat je een SD kaart ziet. Staat er een grotere adapter naast de kaart, dan weet je dat het een micro SD kaart is.

Kies de juiste geheugenkaart

Een tablet gebruiker dat deze uitprobeert in de winkel. Hierbij is een micro SD kaart zeer aan te raden om alles te kunnen opslaan.

Nu je weet waar je op moet letten, kun je de juiste geheugenkaart uitkiezen. SanDisk heeft meerdere micro SD kaarten die geschikt zijn voor je tablet. Kies snel de juiste en breid het geheugen van je tablet uit en geniet van al het moois wat je tablet je kan bieden.

Geef een antwoord