Versla alle tegenstand op alle consoles in Apex Legends

Apex Legends is de nieuwe favoriet onder de meeste gamers! Het is een zeer uitdagende game met vele mogelijkheden, het is dus zeker het proberen waard. Maar waar kun je Apex Legends op spelen? En hoe download je deze game op jouw Nintendo Switch micro SD kaart? Je leest alles over Apex Legends in dit artikel!

Benieuwd naar alle andere games die je kunt spelen op jouw eigen Nintendo Switch? Dan verwijs ik je ook graag naar andere teksten!

Nintendo Switch micro SD kaart – Consoles voor Apex Legends

Apex Legends voor de Nintendo Switch met de speciaal ontwikkelde Nintendo Switch micro SD kaart voor Apex Legends!

Apex Legends is een zeer populair battle royale spel dat is ontwikkeld door Respawn Entertainment en wordt uitgegeven door Electronic Arts. Het spel is uitgekomen in begin februari 2019. Bij de release was het spel voor diverse consoles verkrijgbaar. Hieronder vielen de PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Serie X/S en PC via Origin en Steam. De gebruikers van alle consoles en de PC-versie kunnen met elkaar samenspelen onder het mum van de term ‘’crossplay’’. Dit betekent dus dat alle gebruikers met elkaar in verbinding staan op de gameserver ongeacht op welk platform hij/zij mee speelt.

Het belangrijkste verschil tussen de diverse platforms zit vooral in de controllers waarmee gespeeld wordt. De versies van de Playstation, Xbox en dan natuurlijk de PC hebben alle drie een ander type controller om het spel mee te kunnen spelen. Daaruit blijkt ook dat iedere gebruiker het spelen op zijn/haar verschillende console anders ervaart. Dit betekent echter niet dat er een beste of slechtste console is om het spel op te kunnen spelen. Het gaat er dus meer om waar de voorkeur ligt van de desbetreffende gamer. Een voorkomende ervaring is wel dat gebruikers van console ervaren dat de snelheid waar hij/zij het spel mee spelen, enigszins achterblijft op die van de PC. Dit heeft dan te maken met de performance van de PC tegenover die van de console, en in bepaalde gevallen is deze vele hoger dan de tegenkomende console-gebruiker.

Nintendo Switch micro SD kaart – Nieuwe consoles voor Apex Legends

Apex Legends is ook beschikbaar voor de Nintendo Switch, download het dus op jouw Nintendo Switch micro SD kaart.

Vanaf Maart jl. is Apex Legends ook verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Daarbij is het ook belangrijk om te vermelden dat er een speciale Nintendo Switch Micro SD kaart is ontwikkeld voor Apex Legends. Deze geheugenkaart is zo goed als noodzakelijk om te gebruiken, vanwege het feit dat de Nintendo Switch maar een intern geheugen heeft van maximaal 32 GB.

Het spel zelf neemt 25 GB in, dus automatisch wordt de opslagruimte dan al vrij beperkt. Daarvoor is deze geheugenkaart dus een erg fijne uitkomst om dit mogelijke euvel te voorkomen.

Momenteel is het dus mogelijk om Apex Legends op bijna alle platforms te kunnen spelen. Voor iedereen is er dus een uitkomst om het te kunnen spelen op zijn/haar console. Ook komt er later dit jaar een mobiele versie uit en hier wordt ook zeer naar uitgekeken door de fans. Belangrijk is om hierbij te vermelden dat deze versie van het spel niet één op één is overgenomen van het spel op de consoles of PC. Ook heeft Apex Legends Mobile geen crossplay. Dit betekent dat gebruikers van de mobiele versie niet met andere platforms kunnen samenspelen, maar alleen met andere mobiele gebruikers. Deze variant wordt in eerste instantie alleen in Azië getest in o.a. de Filipijnen en India.

Nintendo Switch micro SD kaart – Hoe kan je het beste Apex Legends spelen

De Nintendo Switch met Apex Legens op het scherm.

Apex Legends anno 2021 heeft al bijna 100 miljoen gebruikers over de hele wereld en heeft de laatste jaren nogal wat veranderingen doorgemaakt. Momenteel komt zelfs seizoen 9 er al aan in mei. Dit betekent dat er weer een hoop nieuwe veranderingen aan zitten te komen. Voornamelijk vinden deze veranderingen plaats in het spel zelf. Op het gebied van nieuwe karakters, grootte van het spelgebied en de verandering in het uiterlijk van de karakters veranderen er continu eigenschappen.

Om als speler het maximale uit de game te halen, wordt aangeraden om een Battle Pass aan te schaffen. In deze modus kan je met ervaringspunten (XP) die je opdoet in het spel, namelijk nieuwe extra’s ontgrendelen die ervoor zorgen dat je als gebruiker zelf sneller vooruit komt in het spel op het gebied van vaardigheden (skills). Deze fijne ervaring zorgt ervoor dat je als speler op termijn een voorsprong kan hebben op andere medespelers. Hierdoor is het dus inderdaad mogelijk om in theorie alle tegenstanders te verslaan.  

Geef een antwoord