DJI Mavic 2 Pro Drone – Wat voor geheugenkaart heb je nodig?

De DJI Mavic 2 Pro, is uiteraard de opvolger van de originele DJI Mavic Pro drone. Het nieuwe model is in veel aspecten natuurlijk verbeterd. Zo heeft de nieuwe camera van de DJI Mavic 2 Pro een camera die foto’s met wel 20 MP kan maken. Verder beschikt de DJI Mavic 2 Pro over een stuk grotere CMOKS sensor, van wel 1”! Het oppervlak van de sensor om licht te detecteren is 4x zo groot als van de originele Mavic Pro. Met een groter oppervlak is het natuurlijk ook gemakkelijker om in lagere-licht omstandigheden te schieten. Ook beschikt de DJI Mavic 2 Pro over een nieuw kleuren profiel. Dit nieuwe profiel kan wel 1-miljard kleuren detecteren, in vergelijk met de traditionele kleur detecterende systemen, die maar 16-miljoen kleuren kunnen onderscheiden.

Wilt U meer weten over het algemene gebruik van drones, dan verwijs ik je ook graag naar een ander artikel!

De DJI Mavic 2 Pro Drone

Goed om te zien wat er allemaal verbeterd is met dit nieuwe model van de Mavic Pro drone. Maar wat kunt U eigenlijk met zo’n drone? Hieronder hebben wij alle key-specificaties overzichtelijk op een rij gezet.

DJI Mavic 2 Pro – Video-opnames

besturing van de mavic 2 pro drone

De DJI Mavic 2 Pro kan in wel drie verschillende resoluties filmen. Het klinkt in eerste instantie misschien onlogisch om een camera de mogelijkheid te geven om in een lagere resolutie te schieten. Echter is dit met twee doelen geïmplementeerd. Ten eerste nemen lagere resolutie video-opnames natuurlijk minder ruimte in op Uw geheugenkaart. Daarnaast kan de camera, omdat U in een lagere resolutie schiet, het aan om video-opnames met meer frames per seconde op te nemen. De grote van de beelden die de camera per seconde weg moet schrijven is kleiner met een lagere resolutie, en dus kan hij er meer wegschrijven! De camera kan in de volgende resoluties en FPS opnemen:

  • 4K 30p video
  • 2.7K 60p video
  • FHD 120p video

Wat betreft filmen met de DJI Mavic 2 Pro beschikt de camera over een ISO reeks van 100-6400. Ter vergelijking de originele Mavic Pro had een ISO reeks van 100-3200. Dus het nieuwe model is een stuk beter geschikt om ook in lage-lichtomstandigheden te filmen!

DJI Mavic 2 Pro – Fotografie

gemaakte foto van een landgoed met de mavic 2 pro drone

Wat betreft fotograferen met de drone is dat ook zeker weten heel goed te doen. De camera maakt foto’s met 20MP. Verder beschikt het, als U de focus handmatig instelt, van een ISO reeks van wel 10-12800! Zo is de drone en camera ook bestendig tegen alle weersomstandigheden; bruikbaar tussen de -10 en 40 graden Celsius en bestendig tegen winstoten van max 29-38km/h!

De enige tekortkoming van de drone vinden wij in het interne geheugen van de Drone liggen. Hij beschikt namelijk over maar 8Gb. Als U foto’s maakt met een camera van 20MP, of in 4K video-opnames maakt, dan is dit interne geheugen binnen de kortste keren vol. Gelukkig is dit met een geheugenkaart zo opgelost!

Micro SD kaart – DJI Mavic 2 Pro Opslagruimte Uitbreiden

sandisk micro sd kaart

De DJI Mavic 2 Pro beschikt natuurlijk gewoon over een geheugenkaart sleuf om Uw opslag capaciteit uit te breiden. Voor deze geheugenkaart sleuf heeft U een Micro SD kaart nodig. Deze mag van maximaal 128Gb zijn, en moet minimaal UHS-1 klasse 3 zijn. Dat is een gestandaardiseerde snelheidsklasse waarvan bepaald is dat alle kaarten met die klasse in 4K videopnames kan maken. Dit heeft voornamelijk met de schrijfsnelheid te maken. Als U namelijk 30FPS in 4K resolutie wilt filmen, moet de camera hele zware beelden heel snel achter elkaar weg moeten kunnen schrijven. Als de geheugenkaart dit niet aan kan, kunt U beelden kwijt raken.

Met de specificaties voor een geschikte geheugenkaart op een rij, is de SanDisk Extreme 128Gb Micro SD Kaart het meest geschikte product voor de DJI Mavic 2 Pro drone! U kunt natuurlijk ook voor wat minder capaciteit gaan. Het is namelijk altijd fijn om een backup Micro SD kaart te hebben in het geval er een defect raakt!

Geef een antwoord