Kan de Parrot ANAFI op tegen grootmacht DJI?

Geen enkele fabrikant waagt zich op de consumentenmarkt van drones, omdat zij geen kans hebben tegen de grote leider DJI. Met de Parrot ANAFI laat Parrot zien dat zij wèl goed in staat zijn om nieuwe technologie te creëren en bestaande technologie te verbeteren. Met een snelle geheugenkaart kun je prachtige beelden opnemen met de Parrot ANAFI. Maar is deze drone opgewassen tegen de grootmacht DJI?

Drone – Parrot ANAFI versus DJI Mavic Air

De 2 bekende drones Parrot ANAFI en DJI Mavic Air

Wanneer voorzien van een micro SD kaart kan de Parrot ANAFI tot 25 minuten vliegen en beeldmateriaal opnemen. Dit is enkele minuten langer dan de DJI Mavic Air. Beide drones beschikken over een SONY CMOS sensor. De Mavic Air heeft een 12MP sensor, waar de Parrot ANAFI een superieure 21MP sensor heeft. Daarnaast heeft de Parrot ANAFI een 2.8x lossless digitale zoomfunctie. Dit betekent dat je tot 2.8x kunt inzoomen zonder verlies in beeldkwaliteit.

Voor fotografie wint de Parrot ANAFI met vlag en wimpel. Voor video is de keuze lastiger. Beide drones filmen 4K UHD op 30FPS mits voorzien van een snelle micro SD kaart. De Parrot ANAFI heeft ook een 4K Cinema modus tot 24FPS. Verder steekt de camera van de Parrot ANAFI uit van zijn body, waardoor niets zijn gezichtsveld blokkeert en hij verder kan draaien dan de camera van de DJI Mavic Air.

Drone – Parrot ANAFI Gewicht en design

De drone Parrot ANAFI met een foto gemaakt met een drone

Als dronegebruiker weet je dat het gewicht en design van je drone erg belangrijke factoren zijn. Je wilt graag dat je drone compact en licht is. De Parrot ANAFI is met 320 gram erg licht, veel lichter nog dan de competitie. Dit maakt hem zeer gemakkelijk mee te nemen. De propellerarmen kunnen tegen de body aan gevouwen worden om de drone zo compact mogelijk te maken. Doordat de camera uitsteekt van de body is de Parrot ANAFI in opgevouwen staat wel wat langer dan bijvoorbeeld de DJI Mavic Air, hetgeen de drone compenseert door een stuk dunner te zijn. Verder is het slot voor de micro SD kaart beschermd om schade te voorkomen. Het slot zit midden in de drone, achter de batterij.

Drone – De juiste micro SD kaart kiezen voor jouw Parrot ANAFI

Parrot ANAFI drone met een SanDisk micro SD kaart extreme Pro met 128 GB

De Parrot ANAFI heeft de mogelijkheid om 4K UHD video op te nemen op 30FPS. We kunnen dus wel stellen dat, wanneer je dit van plan bent, je een snelle micro SD kaart nodig hebt. De Parrot ANAFI ondersteunt micro SD kaarten tot 128GB, hetgeen meer dan voldoende is voor een volledige vlucht 4K video. Het is dus erg belangrijk om een goede, snelle geheugenkaart te vinden. Een goede, snelle micro SD kaart vinden is heel gemakkelijk. Lees hierover meer in onze blogpost over geheugenkaarten. Wij raden voor de Parrot ANAFI de SanDisk micro SDXC Extreme Pro 170MB/s aan tot 128GB. Met deze micro SD kaart zit je altijd goed qua snelheid en duurzaamheid!

Is je micro SD kaart overigens bijna vol? Gebruik dan de return home functie en de Parrot ANAFI vind zelf zijn weg terug naar jou.

Drone – Is de Parrot ANAFI het waard?

De drone Parrot ANAFI met een micro SD kaart van SanDisk vliegend boven het weiland

Deze drone is niet gemaakt voor de professional. Voor een beginnend dronegebruiker is de Parrot ANAFI echter zeker een goede keuze. Met name bij fotografie heeft de Parrot ANAFI een flinke streep voor op zijn tegenstand, maar ook qua video is deze drone een zeer goede keuze. De drone beschikt over veel leuke functies en is erg gemakkelijk in gebruik. Al deze functies maakt dat de Parrot ANAFI een goede keuze is, zelfs ondanks de oppositie van grootmacht DJI.

Geef een antwoord