Gamen: welke spelcomputer?

Je verveelt je en gaat uit verveling gamen. Wat zijn nou de games die je echt moet hebben en welke games juist niet? Zijn alle games echt het geld waard? En waarom moet je voor PlayStation of voor Xbox kiezen? Is dit echt beter dan PC of smartphone? Wij snappen dat je met deze vragen kunt zitten. Om die reden helpen wij je met het maken van de juiste keuze voor de juiste games en vertellen wij hoe je hier beter in kunt worden. Door jarenlange ervaring met gamen, kunnen wij je echt alles vertellen over gamen.

Platform

Er zijn verschillende platforms waar je op kunt gamen. De bekendste en veruit populairste zijn Playstation en Xbox. Deze sluit je aan op je televisie en je kunt de beste spellen direct spelen. Bekende spellen zijn Fifa, Call of Duty en Red Dead Redemption. Dit zijn spellen die je goed met je controller kunt spelen, maar hier komen wij later op terug. Verder zijn er de Playstation Vita en Nintendo 3DS. Dit zijn portable spelcomputers die je overal kunt meenemen. Hier kun je spellen kopen, maar ook downloaden. Hiervoor is het handig om een geheugenkaart te nemen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een SanDisk micro SD kaart nemen. Hier kun je de games op zetten en kun je overal waar je wilt spelen. Verder kun je natuurlijk old school op je PC of laptop gamen. Hier heb je wel een snelle PC of laptop voor hebben, maar hier kun je optimaal genieten. Het probleem is wel dat veel spellen niet meer echt een update krijgen, waardoor alles bij het oude blijft. Het laatste platform is de smartphone of tablet. Ook hier kun je veel games op spelen en het is handig om hier een geheugenkaart voor te nemen.

Games

Welke games moet je nemen? Dit is afhankelijk van het platform. Bekend is dat op de PlayStation en XBox games als FIFA 20, Call of Duty, Red Dead Redemption en Assassins Creed populair zijn. Deze spellen kun je goed spelen op je TV, waardoor je prachtig beeld hebt. Op de Nintendo 3DS zijn vooral Super Mario, Pokemon en The Legend of Zelda populair. Voor de Playstation Vita zijn meer actiegames als Grand Theft Auto en Need for Speed populair. Op de PC zijn over het algemeen The Sims en Fortnite ontzettend populair. De smartphone doet het vooral goed met Mario Kart en Angry Birds. Nu je weet welke spellen populair zijn op welke spelcomputers, kun je zelf de keus maken, wat je een leuk spel vindt om te kopen.

Wat kies je?

Wat is voor jou de ideale spelcomputer? Wil je thuis vanaf de bank voor je TV gamen? Dan is een Playstation 4 of XBOX One iets voor jou. Hier speel je simpel vanaf je bank alle populaire spellen en kun je vaak ook online tegen andere spelers spelen. Ben je veel weg en wil je onderweg je spellen kunnen spelen, kies dan voor de Nintendo 3DS of Playstation Vita. Deze kun je overal mee naar toe nemen en je kunt daardoor dus overal gamen. Wil je old school gewoon lekker achter je PC oude spellen spelen, dan kun je de PC of laptop nemen. Het enige probleem is dat veel spellen veel minder mooi gemaakt worden voor de PC. Dit is natuurlijk omdat game-ontwikkelaars ook betalen voor het ontwikkelen van de spelcomputers. Wil je niks nieuws kopen, maar wel gamen? Dan kies je voor je smartphone. Hier kun simpel gamen, zonder dat je iets hoeft te kopen, aangezien je waarschijnlijk zelf al een smartphone hebt.

1 thought on “Gamen: welke spelcomputer?

Geef een reactie