Belangrijke verjaardagen, hoe onthoud je ze?

De verjaardag van je moeder vergeet je normaal gesproken natuurlijk niet. Als je dit wel doet, moet je je eigenlijk best hard schamen. Daarbij telt het natuurlijk niet mee als je het alleen maar weet, omdat je het op Facebook hebt gezien. Misschien weet je het alleen maar omdat je je verveelde tijdens je vakantie. Maar er zijn natuurlijk ook belangrijke verjaardagen die je best eens kunt vergeten. Toch zal de jarige best teleurgesteld kunnen zijn in het feit dat je dit niet meer weet. Het is daarom aan te raden om dit op een goede manier te noteren, zodat je het nooit meer vergeet en je de jarige altijd kunt feliciteren. Hoe doe je dit? Natuurlijk kun je allerlei ezelsbruggetjes verzinnen, zodat je alle verjaardagen onthoudt, maar dit kan best lastig zijn. Het is mogelijk om een ezelsbruggetje te maken op basis van het aantal dagen voor af na je eigen verjaardag, maar dit is niet bij elke verjaardag mogelijk. Ditzelfde kun je natuurlijk ook doen met dagen als kerst, nieuwjaar en pakjesavond. Maar hoe onthoud je deze verjaardagen zonder deze ezelsbruggetjes? Wij zetten de beste tips op een rijtje.

Verjaardag SD kaart – Kalender

Een verjaardag cake voor de jarige. Verjaardagen zijn handig om op je kalender op te schrijven.

De eerste tip is om een kalender aan te schaffen en hier alle belangrijke verjaardagen op te zetten. Op deze manier zal je het nooit vergeten. Kalenders worden vaak op de wc gehangen, waardoor je hier altijd op tijd kunt zien wanneer iemand jarig is. Het is dan natuurlijk wel aan te raden om de kalender op het juiste moment om te draaien, zodat je niet bij de verkeerde maand zit. Schrijf alle verjaardagen op en zie wanneer je vrienden, familieleden en kennissen jarig zijn, zodat je ze kunt feliciteren, bezoeken of een kaart of cadeau kan sturen. Vergeet nooit meer de verjaardag van je familieleden met een verjaardagskalender. Een kalender kan er op veel verschillende manieren uitzien en kan versierd worden met verschillende foto’s. Zo is de kalender naast functioneel ook nog eens leuk om ergens op te hangen.

Verjaardag SD kaart – Agenda

Een foto dat is opgeslagen op een SD kaart. Een jarige blaast de kaarsjes uit.

Natuurlijk is het ook handig om een agenda aan te schaffen. Hier kun je naast je huiswerk en andere afspraken ook verjaardagen noteren. Ook op deze manier zal je het niet meer vergeten. Hier is het natuurlijk ook mogelijk om een digitale agenda te hebben, waardoor je altijd een melding krijgt wanneer iemand jarig is. Het is handig om hiervoor een SD kaart of een micro SD kaart aan te schaffen, zodat je geheugen van je telefoon, tablet of pc niet vol zit met verjaardagen van al je vrienden, familie en kennissen. Zodra je weet wanneer iemand jarig is, kun je langsgaan. Je kunt natuurlijk ook deze persoon een felicitatie sturen of een cadeau of een kaart sturen. Een jarig persoon zal dit zeker kunnen waarderen. Ook een fysieke agenda is op te fleuren met foto’s. Zo is de agenda net als de kalender naast functioneel ook nog eens leuk om te bekijken. Als je dit vaak doet, zul je vaker zien wanneer iemand jarig is en zal je deze persoon niet meer teleurstellen.

Verjaardag SD kaart – Post it

Vader en zoon blazen kaarsjes uit. Mooie herinnering om op je SD kaart op te slaan!

Een andere optie is om thuis een aantal post its te hebben met de belangrijke verjaardagen. Plak deze op een zichtbare plek, zodat je snel ziet dat er iemand jarig is. Plak deze ook in de juiste volgorde, zodat je altijd per datum ziet wanneer iemand jarig is. Zo kun je ze makkelijk feliciteren met hun verjaardag. Vergeet nooit meer verjaardagen met onze tips en stel niemand meer teleur!

Naast het herinneren van alle verjaardagen is het natuurlijk ook erg leuk om deze mooie momenten vast te leggen voor later. Ook hiervoor is een SD kaart of een micro SD kaart met adapter geschikt. Zo kun je op elke plek en moment de mooie herinneringen terug bekijken.

Geef een antwoord